Friday 12 April 2019

Tot ce ai nevoie este Kill Ranobe

Higurashi no naku koro ni (în japoneză ひぐらしのく頃に, textual „Când plâng greierii”) este o serie de romane audio japoneze produse de 07th Expansion. Seria gravitează în jurul unui grup de prieteni și a întâmplărilor ciudate care se petrec în satul în care locuiesc ei. Primul joc al seriei, Onikakushi-hen, a fost lansat pe 10 august2002 iar ultimul din seria pentru PC, Matsuribayashi-hen, a fost lansat pe 13 august2006. Cu scopul de a dezvolta povestea, pe lângă conceptul original, au mai fost adăugate noi planuri narative în manga și jocuri video pentru PlayStation 2 și Nintendo DS.
În scurt timp, seria a devenit foarte populară, astfel fiind create o serie de CD-uri audio drama; primul, bazat pe ”Onikakushi-hen”, fiind lansat în mai 2005.Adaptarea manga a jocurilor a început cu opt mangaka lucrând separat la câte unul din multiplele planuri narative, sfârșind cu publicarea acesteia de editurile Square Enix și Kadokawa ShotenManga a fost licențiată pentru limba engleză în America de Nord de către editura Yen Press, sub numele ”Higurashi When They Cry” și va lansa primul volum în noiembrie 2008. După lansarea volumelor manga în Japonia, două serii anime au fost produse de studioul japonez Studio Deen în 2006 și 2007; o a treia serie, a fost confirmată pentru decembrie 2008.Prima serie anime în engleză a fost licențiată de Geneonsub numele ” When They Cry – Higurashi”,dar a devenit nedisponibilă din cauza hotărârii corpotației Geneon Entertainment de a oprii vinderea acesteia pe piața anime din America. Pe 3 iulie2008Geneon Entertainmentși Funimation Entertainment au căzut de acord cu distribuirea anumitor serii anime, inclusiv ”Higurashi”. De asemenea, un film bazat pe această serie, regizat de Ataru Oikawa, a avut premiera în Japonia în mai 2008.
Cuvântul higurashi este numele unei specii de cicadăTanna japonensis.„Naku” poate însemna atât „a face zgomot” (鳴く), referindu-se în special la sunetele produse de insecte, păsări sau alte organisme decât oamenii, cât și „a plânge” (泣く). Conform creatorului acestei serii, Ryukishi07, titlul oficial conține caracterul „na” scris cu roșu ().Scrierea sa cu un caracter kana în loc de kanji permite ambele interpretări.                     https://ak62.anime-kage.eu/ak/light-novel/death-note-another-note-los-angeles-bb-renzoku-satsujin-jiken                  

No comments:

Post a Comment